Home

Tango Arrabal

Betekenis Arrabal: De stad Buenos Aires bestond uit twee lagen, de 'Central' en de 'Arrabal', wat naast een geografische betekenis, vooral een klasseverdeling was. De aristocraten woonden in de Central en de arme migranten in de Arrabal (de woonkazernes). In de Arrabal werd de tango geboren en pas nadat die in Parijs en Madrid succes kende, werd hij ook aanvaard in de Central van Buenos Aires.

De Antwerpse muziekgroep Tango Arrabal speelt Argentijnse volksmuziek voor tangodansers en liefhebbers van wereldmuziek.
Ons repertoire bestaat uit gevoelige, romantische dansmuziek van Carlos Gardel, Osvaldo Fresedo, Edgardo Donato, Astor Piazzolla, Francisco Canaro en vele andere componisten. We brengen niet alleen de tango van de periode 1930 tot 1950 uit ArgentiniŽ. We spelen ook de Milonga, een fusie van de Cubaanse Habanera en Afrikaanse ritmes. Tenslotte hoor je in de tangowals de Europese invloed van de migranten die in ArgentiniŽ hun geluk gingen beproeven.
De passie voor de muziek ťn onze eigen stijl brengen we in een avondvullend programma met eventueel een aangepaste dj-set en dansdemonstraties. Dit alles kan met eigen geluidsinstallatie en belichting.
Voorwaarden en prijzen op aanvraag.

Check onze programma-pagina's voor demo's: concertprogramma - dansprogramma.

Tango Arrabal live met 'Balada para un loco'.Arrabal

Onze vaste bezetting:

Bandoneon:Dominiek Vandenbergh doet de passie van zijn ziel weerklinken in het weemoedig geklaag van zijn bandoneon.
Viool:Glenn Creten verdiende zijn strepen in de symfonische en kamermuziek.
Contrabas:Erik Claes vond zijn weg van de blues naar de tango.
Gitaar:Billy Rymenans begon lang geleden met een smartlap...
Zang:Patrick Geuens getuigt, met musical achter de kiezen, ook hier van podiumervaring.

Bekijk ook onze agenda.